Bilder av Malin Sankala
Ingredienser:
Diamantform
Choklad (till vår silikonform behövs ca 220gram choklad)
Dekoration efter önskemål
Godis eller liknande att fylla innehållet med
Gör såhär:
1. Lägg formen i frysen
För att chokladen ska stelna snabbare, placera formen i frysen i cirka 20-30 min.
2. Smält choklad
Smält cirka 220 gram choklad och häll i formen. Lägg ett extra tjockt lager vid ”skarvarna” på hjärtat för att undvika att hjärtat sedan spricker. Baksidan av en sked funkar utmärkt som redskap. För att hjärtat sen inte ska smälta i rumstemperatur är Candy Melts / Deco Melts (chokladknappar) alternativt tempererad choklad av högre kvalitet att föredra.
3. In i frysen
Placera silikonformen i frysen i cirka 15 min.
4. Skär av kanterna
Skär av kanterna med en kniv och lirka försiktigt ur hjärtat ur formen.
5. Fyll hjärtat
Fyll hjärtat med godis, choklad, present efter smak och ändamål.
-♥-