• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • Up till 50% REA
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • Up till 50% REA
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Vaniljknutar

Dr Oetker 21 jul, 2021

cirka 30 – 40 styck

Lite träning krävs

up to 140 Min.

Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm.

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 12 – 13 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma

Vaniljkräm:

  • 1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
  •  4 dl mjölk

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 50 min.

Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme. Vispa vaniljkrämen enligt förpackning. Ställ i kylskåp.

Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40 x 20 cm. Bred fyllning på varje deg. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna. ́Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.

Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkräm. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna och pudra över florsocker.

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Du behöver

Slut i lager Äkta vaniljsocker 100g - Dr.Oetker
-34%

Äkta vaniljsocker 100g – Dr.Oetker

19.00 kr 29.00 kr
Dr.Oetker

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?