Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm.
Ingredienser:
Fyllning:
Vaniljkräm:
Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 50 min.
Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme. Vispa vaniljkrämen enligt förpackning. Ställ i kylskåp.
Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40 x 20 cm. Bred fyllning på varje deg. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna. ́Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.
Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkräm. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna och pudra över florsocker.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
1 – 2 kransar Lite träning krävs Upp till 120 min Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och...
Fortsätt läsacirka 40 styck Lite träning krävs Upp till 80 Min Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr...
Fortsätt läsacirka 35 – 40 styck Lite träning krävs Upp till 80 min Recept på härlig kombination där saftiga saffransbullar fylls...
Fortsätt läsacirka 6 – 8 styck 40 Min. Recept på frasiga våfflor utan ägg. Servera dem nygräddade med vispad grädde och...
Fortsätt läsa