1 sockerkaksform
Lite träning krävs
Upp till 40 min
Klassiskt recept på detta omtyckta bakverk. Smaksättningen på denna sockerkaka kan varieras I oändlighet, pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, blåbär… Bara din fantasi sätter gränser.
Ingredienser:
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5
liter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt smör, citronarom och mjölk. Rör om försiktigt, vispa inte.
Häll smeten i formen och grädda sockerkakan i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med sticka att sockerkakan är klar.
Tips: Sockerkakan går att variera på många sätt! Byt ut vaniljsocker / citronarom mot: – 1 msk Dr. Oetker Pepparkakskryddor – 2 skivade äpplen blandade med 1 msk socker och 2 tsk kanel som sticks ned i smeten – 2 dl blåbär och 2 msk florsocker som strös över kakan innan gräddning – 1 tsk malen kardemumma
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
cirka 40 styck Lite träning krävs 80 min Saffransskorpor är både gott och enkelt att baka. Ingredienser: 1 påse Dr....
Fortsätt läsaLäckra, mjuka och sega chocolate chip cookies förvandlade till roliga monster med hjälp av nonstop och sockerögon. Hemligheten i detta...
Fortsätt läsaAtt baka spindelkakor till Halloween är ett måste! Detta goda recept på spindelkakor passar perfekt att baka med barn och...
Fortsätt läsaRecept av Wilton Cakepops, perfekt avrundning på kaffet och som tillbehör på dessertbordet! Dessa cakepops gräddar du direkt i ugnen i...
Fortsätt läsa