1 sockerkaksform
Lite träning krävs
Upp till 40 min
Klassiskt recept på detta omtyckta bakverk. Smaksättningen på denna sockerkaka kan varieras I oändlighet, pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, blåbär… Bara din fantasi sätter gränser.
Ingredienser:
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5
liter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt smör, citronarom och mjölk. Rör om försiktigt, vispa inte.
Häll smeten i formen och grädda sockerkakan i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med sticka att sockerkakan är klar.
Tips: Sockerkakan går att variera på många sätt! Byt ut vaniljsocker / citronarom mot: – 1 msk Dr. Oetker Pepparkakskryddor – 2 skivade äpplen blandade med 1 msk socker och 2 tsk kanel som sticks ned i smeten – 2 dl blåbär och 2 msk florsocker som strös över kakan innan gräddning – 1 tsk malen kardemumma
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Läckra, mjuka och sega chocolate chip cookies förvandlade till roliga monster med hjälp av nonstop och sockerögon. Hemligheten i detta...
Fortsätt läsaSöker du efter det ultimata receptet på kaka till Alla Hjärtans Dag? Denna syltkaka med en syltgömma i form av...
Fortsätt läsacirka 45-50st Lyckas lätt 40 Minuter Ingredienser: 1dl socker 200g rumsvarmt smör 4,5dl vetemjöl 1msk vaniljsocker eller vaniljessens eventuellt 1msk...
Fortsätt läsaAtt baka spindelkakor till Halloween är ett måste! Detta goda recept på spindelkakor passar perfekt att baka med barn och...
Fortsätt läsa