Cirka 15 – 20 styck
Lite träning krävs
Upp till 100 Min
Recept på en riktig klassiker som älskas av så många! Vad kallar du den, hetvägg, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle?
Ingredienser:
Fyllning:
Gör såhär:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37
grader. Häll torrjästen i en degbunke och tillsätt degspadet. Rör om. Tillsätt salt, socker, ägg och hjorthornssalt. Tillsätt därefter vetemjölet lite i taget. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig och blank deg som får jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen och arbeta den på ett bakbord. Forma till släta bullar som läggs på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt de gräddade bullarna svalna innan de används till semlor.
Fyllning och garnering: Vispa grädden.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
cirka 35 – 40 styck Lite träning krävs Upp till 80 min Recept på härlig kombination där saftiga saffransbullar fylls...
Fortsätt läsaRecept av Fannie Hellström Moussebakelse bakad med chokladkaksbotten och en mousse och kompott av hallon serverad i små söta twistade former....
Fortsätt läsaRecept av Fannie Hellström 8st bakelser Lyckas lätt Upp till 1 h Hjärtformade moussebakelser som får vem som helst på fall!...
Fortsätt läsaDessa pumpa-bakelser är den perfekta höstiga läckerheten som förgyller fikabordet, och som inte minst passar till Halloween. Inuti denna bakelse...
Fortsätt läsa