1 – 2 kransar
Lite träning krävs
Upp till 120 min
Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och pistagenötter.
Ingredienser:
Deg:
Fyllning 1:
alt. Fyllning 2:
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffransarom och låt
blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält, för hand eller med bakmaskin. Låt jäsa ca 40 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till en av fyllningarna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka. Bred fyllningen över degen och vik den tredubbelt. Forma en jämn krans. Klipp jack i degen som läggs omväxlande till mitten, till höger och till vänster.
Låt kransen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla den med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
cirka 40 styck Lite träning krävs Upp till 80 Min Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr...
Fortsätt läsacirka 30 – 40 styck Lite träning krävs up to 140 Min. Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm....
Fortsätt läsa6 styck Lite träning krävs 60 Min Recept på en nyttigare variant av den traditionella mazarinen, som är minst lika...
Fortsätt läsaMjuk pepparkaka hör julen till! Baka den traditionella julkakan i form av små stugor och dekora med florsocker, kristyr och...
Fortsätt läsa