Recept på härlig kombination där saftiga saffransbullar fylls med vaniljkräm och toppas med kanelsocker.
Ingredienser:
Bullar:
Fyllning:
Gör såhär:
Smält smöret och tillsätt mjölk och saffransarom, värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig.
Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Blanda samman vaniljkrämen enligt anvisningen på förpackningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 35-40 bitar. Forma till runda bullar och lägg ut på plåtar täckt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i mitten av varje bulle med tummen och fördela ut ca 1 msk vaniljkräm i hålet på varje bulle. Jäs i ca 10 minuter.
Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Smält smöret och blanda socker med kanel. Pensla bullarna med smöret och strö över kanelsocker.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
cirka 40 styck Lite träning krävs Upp till 80 Min Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr...
Fortsätt läsaCirka 15 – 20 styck Lite träning krävs Upp till 100 Min Recept på en riktig klassiker som älskas av...
Fortsätt läsacirka 6 – 8 styck 40 Min. Recept på frasiga våfflor utan ägg. Servera dem nygräddade med vispad grädde och...
Fortsätt läsacirka 30 – 40 styck Lite träning krävs up to 140 Min. Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm....
Fortsätt läsa