Dessa pumpa-bakelser är den perfekta höstiga läckerheten som förgyller fikabordet, och som inte minst passar till Halloween. Inuti denna bakelse döljer sig en fyllning av en syrlig hallonkompott och len vaniljkräm, en fantastisk kombination av smaker. Imponera på dina gäster och få dem att njuta av höstens smaker på det mest fantasifulla sättet.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (30x20cm) eller en springform med bakplåtspapper
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd till en slät smet.
Häll i formen och grädda i ca 15 min beroende på ugn och form
Låt svalna helt innan du stansar ut egenvald storlek på bakelsen. Här hittar du stansar.
VANILJKRÄM
Lägg sockret, äggulorna och majsstärkelsen i en skål och vispa ihop.
Koka upp mjölken och vaniljpulvret
Tillsätt mjölkblandningen i äggsmeten medan du rör om för att sedan hälla allt igen i kastrullen. Värm på svag värme under omrörning tills du fått en tjock konsistens.
Tillsätt sedan smöret och rör om. Ställ i kylen.
HALLONKOMPOTT
Blanda ihop hallonen och sockret och låt det stå till sig.
MONTERING
Vispa 4 dl grädde och varva tårtbotten med hallonkompott på första lagret, vaniljkräm och grädde på andra lagret och skapa en kupolliknande form med grädden.
Täck med grädde och använd dig av orange marsipan. För att skapa konturerna på pumpan använder du dig av verktyg för att forma till pumpliknande bakelse. Skapa stjälken av marsipan.