• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Moussebakelse med hallonkompott & chokladkaka

Moussebakelse bakad med chokladkaksbotten och en mousse och kompott av hallon serverad i små söta twistade former. Fräsch moussebakelse att servera till ett lite lyxigare fika eller som dessert som avslut på en trevlig middag i goda vänners lag.

Hallonkompott

Ingredienser:
100g frysta hallon
½ dl strösocker
1 gelatinblad

Chokladkaka

Ingredienser:
50g smör
1 ägg
1 dl strösocker
½ dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk vaniljsocker
Ströbröd

Hallonmousse

Ingredienser:
200g frusna hallon
2 gelatinblad
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
3 dl vispgrädde

Velvetspray Rosa
Ev hallonpulver till dekoration


Gör så här (Hallonkompott)
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp de frysta hallonen tillsammans med strösockret och rör om hela tiden tills allt är blandat.
3. Smält gelatinet i den varma hallonblandningen och häll upp i silikonform med kupoler som är ca Ø3-4 cm styck, ställ in i frysen och låt stelna.

Gör så här (Chokladkaka)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna.
3. Vispa ägget och strösockret vitt och pösigt med elvisp.
4. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt till sist det smälta smöret.
5. Häll smeten i en smord och bröad form som är ca Ø15 cm.
6. Grädda i ca 20 minuter. Precis när kakan inte är vobblig i mitten längre är kakan klar.
7. Låt kakan svalna helt.
8. Stansa ut runda bitar av kakan som är ca Ø4 cm. Förvara i en burk under tiden som du gör hallonmoussen.
9. Det som blir över av kakan kan du smula i mindre bitar och använda som dekoration sen.

Gör så här (Hallonmousse)
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Lägg hallon, strösocker, vaniljsocker och vatten i en kastrull och värm upp till sjudande.
3. Sila hallonblandningen genom en finmaskig sil. Smält sedan gelatinbladen i den släta hallonpurén. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädden löst.
5. Blanda ner hallonpurén försiktigt i vispgrädden, vänd runt tills allt är ordentligt blandat.
6. Ta ut hallonkompotten från frysen och stryck ut kupolerna och placera dem ovanpå dina utstansade chokladkakor.
7. Häll nu i moussesmeten i spiralformen men lämna ca 0.5-1 centimeter till kanten. Tryck försiktigt ned hallonkompotten och chokladkakan med botten uppåt.
8. Frys alltsammans över natten.
9. Ta ut dina frysta moussebakelser och placera dem i en kartong om du vill spraya dem med velvet spray som jag har gjort, sprayen kommer hamna i halva köket om du inte har något skydd som t ex en kartong. . Pudra ev över lite hallonpulver.

Slut i lager FunCakes Velvet Spray Sammetspray Rosa 100ml

FunCakes Velvet Spray Sammetspray Rosa 100ml

119.00 kr
FunCakes
Slut i lager Wavy Dome Mousseform 6st Silikonform

Wavy Dome Mousseform 6st Silikonform

129.00 kr
BakeCake

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?