Recept av Fannie Hellström
Moussebakelse bakad med chokladkaksbotten och en mousse och kompott av hallon serverad i små söta twistade former. Fräsch moussebakelse att servera till ett lite lyxigare fika eller som dessert som avslut på en trevlig middag i goda vänners lag.
Ingredienser:
100g frysta hallon
½ dl strösocker
1 gelatinblad
Ingredienser:
50g smör
1 ägg
1 dl strösocker
½ dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk vaniljsocker
Ströbröd
Ingredienser:
200g frusna hallon
2 gelatinblad
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
3 dl vispgrädde
Velvetspray Rosa
Ev hallonpulver till dekoration
Gör så här (Hallonkompott)
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp de frysta hallonen tillsammans med strösockret och rör om hela tiden tills allt är blandat.
3. Smält gelatinet i den varma hallonblandningen och häll upp i silikonform med kupoler som är ca Ø3-4 cm styck, ställ in i frysen och låt stelna.
Gör så här (Chokladkaka)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna.
3. Vispa ägget och strösockret vitt och pösigt med elvisp.
4. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt till sist det smälta smöret.
5. Häll smeten i en smord och bröad form som är ca Ø15 cm.
6. Grädda i ca 20 minuter. Precis när kakan inte är vobblig i mitten längre är kakan klar.
7. Låt kakan svalna helt.
8. Stansa ut runda bitar av kakan som är ca Ø4 cm. Förvara i en burk under tiden som du gör hallonmoussen.
9. Det som blir över av kakan kan du smula i mindre bitar och använda som dekoration sen.
Gör så här (Hallonmousse)
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Lägg hallon, strösocker, vaniljsocker och vatten i en kastrull och värm upp till sjudande.
3. Sila hallonblandningen genom en finmaskig sil. Smält sedan gelatinbladen i den släta hallonpurén. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädden löst.
5. Blanda ner hallonpurén försiktigt i vispgrädden, vänd runt tills allt är ordentligt blandat.
6. Ta ut hallonkompotten från frysen och stryck ut kupolerna och placera dem ovanpå dina utstansade chokladkakor.
7. Häll nu i moussesmeten i spiralformen men lämna ca 0.5-1 centimeter till kanten. Tryck försiktigt ned hallonkompotten och chokladkakan med botten uppåt.
8. Frys alltsammans över natten.
9. Ta ut dina frysta moussebakelser och placera dem i en kartong om du vill spraya dem med velvet spray som jag har gjort, sprayen kommer hamna i halva köket om du inte har något skydd som t ex en kartong. . Pudra ev över lite hallonpulver.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Recept av Fannie Hellström 8st bakelser Lyckas lätt Upp till 1 h Hjärtformade moussebakelser som får vem som helst på fall!...
Fortsätt läsaVi närmar oss blåbärssäsongen och vad passar väl inte bättre än en moussetårta med just mousse av blåbär? Här har...
Fortsätt läsaCirka 15 – 20 styck Lite träning krävs Upp till 100 Min Recept på en riktig klassiker som älskas av...
Fortsätt läsaHallongräddbullar med hallonsmak gjorda med vackra skal gjutna i vår 3 Part Mold. Formen kommer i tre delar med vilka...
Fortsätt läsa