Mjuk pepparkaka hör julen till! Baka den traditionella julkakan i form av små stugor och dekora med florsocker, kristyr och strössel. En perfekt kaka att baka med barnen.
Recept av: Maria Kahwi Palmgren
Lyckas lätt
Upp till 60 Min
Ingredienser:
3 ägg
100g smält smör
1,5 dl socker
1 dl malda hasselnötter
1,5 dl mjöl
2,5 msk kakaopulver
3 tsk pepparkakaskrydda med apelsinsmak
1,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Tillsätt malda hasselnötter, pepparkakskrydda, kakao, mjöl, bakpulver och rör om försiktigt.
4. Häll sedan i smör, mjölk och blanda ihop till en jämn smet .
5. Pensla formen med lite smält smör och fyll försiktigt formen med 3/4 smet i varje fördjupning ”hus”. Här hittar du silikonformen.
6. Skaka formen lite lätt så att smeten fördelar sig jämt.
7. Grädda mitt i ugnen 35-40 min.
8. Låt husen svalna helt och dekorera med kristyr, strössel och pudra med florsocker.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
1 – 2 kransar Lite träning krävs Upp till 120 min Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och...
Fortsätt läsa6 styck Lite träning krävs 60 Min Recept på en nyttigare variant av den traditionella mazarinen, som är minst lika...
Fortsätt läsa