• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Marängsmörkräm

Lyckas lätt

Upp till 20 Min

Gör en god marängsmörkräm till muffinsen eller som fyllning och frosting till tårtan! Smaksätt och färga den sedan efter önskemål! Tänk på att servera den rumstempererad så ta gärna ut bakverket en stund innan det ska ätas.

Ingredienser:

  • 93 g äggvita (ca 3st medelstora)
  • 130 g socker (ca 1,5dl)
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1. Värm äggvitorna och sockret i en skål över vattenbad och rör om hela tiden tills sockerkristallerna är upplösta och når en temperatur på 60 grader.

2. Ställ åt sidan och vispa med en elvisp eller köksassistent tills den är vit och fluffig. Med köksassistent tar det cirka 10 minuter. Med elvisp får du räkna med den dubbla tiden.

3. När marängen når rumstemperatur tillsätter du smöret lite i taget och fortsätter att vispa. Vispa hela tiden tills du få en mjuk och glansig kräm och addera sedan vaniljsockret och vispa lite till. Det går också bra att färga marängsmörkrämen med pastafärg.

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?