cirka 40 styck
Lite träning krävs
Upp till 80 Min
Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr och dekorativt strössel.
Ingredienser:
Lussekatter:
Dekoration:
Gör såhär:
1.Smält smöret och tillsätt mjölk och saffransarom, värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen.
Rör tills jästen löst sig.
2.Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Dela varje deg i ca 20 jämnstora bitar. Rulla ut varje del till en smal rulle och forma lussekatter.
3.Lägg lussekatterna på plåtar täckt med bakplåtspapper och garnera med russin, tryck till djupt ner i bullarna.
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
4.Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, ca 8 minuter tills de är gyllenbruna.
Ställ att svalna under bakduk.
Låt fantasin flöda och garnera med dekorations kristyr och valfritt strössel.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Recept av: Frida Bornolt Cirka 12 styck Lyckas lätt Upp till 4 h Ingredienser: 1/2 burk kondenserad mjölk 200 g...
Fortsätt läsaCirka 15 – 20 styck Lyckas lätt Upp till 40 Min Recept på vita chokladbräck som toppas med underbara röda...
Fortsätt läsaRecept av: Emma Brink Rask Sega och krispiga jordnötskakor med rice krispies omslutna av choklad. Goda chokladbars som görs utan...
Fortsätt läsaca 200 styck Lite träning krävs Upp till 60 Min Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr...
Fortsätt läsa