Cirka 10 – 12 styck
30 Min
Recept på en barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran.
Ingredienser:
Kladdkaka:
Till servering:
Gör såhär:
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen och tillsätt tillsammans med saffransarom. Dra kastrullen från sidan och rör tills chokladen smält.
Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner smörblandningen och till sist mjölet, lite i taget under omrörning.
Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna ordentligt och lägg upp på ett fat.
Vispa grädden fluffig och toppa med finrivet apelsinskal. Servera till kakan.
Tips:
Grädda kakan i 20 minuter om du gillar en riktigt kladdig kaka, låt annars kakan grädda ytterligare i några minuter.
Du behöver:
Smör och ströbröd till formen.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Denna kladdkaka med hallon- och chokladmousse är en chokladälskares dröm. Med sin saftiga chokladbas, krämiga hallonmousse och lena chokladmousse är...
Fortsätt läsaRecept av Elena Braccia Cakesicles är en slags cake pop fast i en lite större form. Ofta fylls dessa med kakdeg,...
Fortsätt läsa