Cirka 10 – 12 styck
30 Min
Recept på en barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran.
Ingredienser:
Kladdkaka:
Till servering:
Gör såhär:
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen och tillsätt tillsammans med saffransarom. Dra kastrullen från sidan och rör tills chokladen smält.
Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner smörblandningen och till sist mjölet, lite i taget under omrörning.
Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna ordentligt och lägg upp på ett fat.
Vispa grädden fluffig och toppa med finrivet apelsinskal. Servera till kakan.
Tips:
Grädda kakan i 20 minuter om du gillar en riktigt kladdig kaka, låt annars kakan grädda ytterligare i några minuter.
Du behöver:
Smör och ströbröd till formen.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Recept av Elena Braccia Cakesicles är en slags cake pop fast i en lite större form. Ofta fylls dessa med kakdeg,...
Fortsätt läsaDenna kladdkaka med hallon- och chokladmousse är en chokladälskares dröm. Med sin saftiga chokladbas, krämiga hallonmousse och lena chokladmousse är...
Fortsätt läsa