Denna kladdkaka med hallon- och chokladmousse är en chokladälskares dröm. Med sin saftiga chokladbas, krämiga hallonmousse och lena chokladmousse är detta en perfekt kombination av sött och syrligt. Ge dig själv och dina gäster en magiskt god avslutning på middagen med detta enkla och lockande recept!
Lyckas lätt
Upp till 60 Min
Kladdkaka med himmelsk hallon- och chokladmousse
KLADDKAKA:
150 g smör
100 g mörk choklad ca 54%
2 ägg
1,5 dl strösocker
Havssalt efter smak
0,5 dl kakao
1 dl vetemjöl
CHOKLADMOUSSE:
100 g mjölkchoklad ca 35 %
1,5 dl vispgrädde
HALLONMOUSSE:
60 g frysta hallon
2 msk socker
Ca 1 krm agar agar
0,6 dl grädde
Gör så här:
KLADDKAKA:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på 20cm i diameter och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Smält smör och choklad, antingen i mikron eller över vattenbad.
Vispa ägg och socker
Sila ner de torra ingredienserna och häll i chokladsmöret.
Vänd samman till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Den ska fortfarande vara gungig i mitten när den är klar.
Låt kakan svalna helt, vänd upp och ned på den för att få en jämn yta att dekorera på.
Följs oss på Instagram på @bakecake.se för mer inspiration!
CHOKLADMOUSSE:
Koka upp 0,5 dl av grädde, häll över chokladen och låt den stå i ca 1 minut. Rör sedan om till en jämn smet.
Vispa resten av grädden lätt, vänd sedan ner chokladen försiktigt. Spritsa sedan moussen i en kupolform
HALLONMOUSSE:
Blanda agar agar med två msk vatten och låt stå i ca 5 minuter.
Värm hallon och socker på spisen under omrörning tills hallonen smält och purén har blivit varm. Häll ner agar agar och låt purén värmas på spisen ett par minuter till.
Sila purén till en slät puré och låt svalna helt.
Vispa grädden lätt och fluffigt. Vänd försiktigt ner purén.
Spritsa i en kupolform och låt stå i frysen i minst 6 timmar.