Recept av: Elena Braccia
Cirka 35st
Lyckas Medel
Tid: 2 dagar
Ingredienser:
Garnering:
Strösocker
Du behöver:
Gör såhär:
DAG 1:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Tina hallonen, mixa till en puré och sila bort kärnorna genom att använda en finmaskig sil. Tillsätt citronsaften och den mängd vatten som du behöver för att du totalt ska få 125g vätska. Till detta behöver du en köksvåg men har du inte det kan du tillsätta en halv deciliter ungefär.
2. Koka upp glukos, strösocker och hallonblandningen i en kastrull. Låt koka på medelhög värme tills sockerkristallerna har lösts upp.
3. Plocka upp gelatinbladen från vattnet, krama ur och lägg ner dem i kastrullen och låt de smälta. Dra bort kastrullen från värmen och låt svalna.
5. Pensla silikonformen med lite neutral matolja. När geléblandingen har svalnat något kan du använda en knäcktratt för att portionera ut massan alternativt använda en sked och droppvis fördela innehållet i varje fördjupning.
6. Låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar, gärna över natten.
DAG 2:
Låt med fördel geléhjärtanen torka i 24h innan du rullar de i socker. Genom att låta de torka i ett dygn lägger sig sockret med perfektion på ytan. Om det görs för tidigt finns det nämligen en risk att sockret smälter och du får då klibbiga och fuktiga godisbitar. Det går lika bra att göra geléhjärtan utan socker, då skippar du bara detta momentet. Lycka till med dina hemmagjorda geléhjärtan och glöm inte att paketera dem fint i en presentförpackning.
Geléhjärtan som rullas i socker bör ätas upp inom ett par dagar. Rullar du de däremot inte i socker håller de sig längre, allra längst håller de sig i en burk i kylen. Detta recept är anpassat efter den silikonform som har använts och ger 36st goda geléhjärtan. Lycka till!
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Cirka 15 – 20 styck Lyckas lätt Upp till 40 Min Recept på vita chokladbräck som toppas med underbara röda...
Fortsätt läsaIngredienser 100 g äggvita (ca 3-4 st) 200 g strösocker (ca 2 1/4 dl ev pastafärg Gör såhär: 1. Sätt...
Fortsätt läsaRecept av Valerie Edenholm Chokladklubbor i form av hjärtan, fyllda med jordgubb och vit choklad. Roliga att göra och dekorera och...
Fortsätt läsaCirka 15 – 30 styck Lyckas lätt Upp till 40 Min Ingredienser 200 g blockchoklad 150 g marshmallows Dekoration: Dr...
Fortsätt läsa