Vad passar bättre nu när sommaren snart är på intåg än egen hemgjord glass. Själva grundreceptet är superenkelt och det bästa av allt är att du kan smaksätta den med det du tycker om!
Lyckas lätt
Upp till 20 Min
Ingredienser:
Smaksättning
Blåbärssmak
Chokladsmak
Toppings
Gör såhär:
1. Börja med att vispa grädden med elvisp så den får en fin fast konsistens men fortfarande är fluffig.
2. Häll i den söta kondenserade mjölken i den vispade grädden och rör med en slev eller liknande försiktigt tills det är jämnt blandat.
2a) För smaksättning med blåbär: Mosa blåbären i en separat bunke och tillsätt sen den kondenserade mjölken i och rör runt med slev tills det är jämnt blandat. Om du vill ha en mer vaniljaktig ton så kan du även tillsätta vaniljsockret när du blandar blåbär och kondenserad mjölk. Häll över blandningen i den vispade grädden och rör med slev försiktigt tills det är jämnt fördelat.
2b) För smaksättning med choklad: Häll upp den kondenserade mjölken i en separat bunke, tillsätt kakaon och blanda med en slev. När det är jämnt blandat tillsätt blandningen i den vispade grädden och rör försiktigt med slev tills allt är jämnt fördelat.
3. Häll över glassmeten i en form som rymmer ca 1 1/2 l och se till att plasta formen ordentligt med plastfolie.
Om du gör glassen med chokladsmak och vill ha med hasselnötter kan du tillsätta de hackade nötterna efter att du har hällt i glassmeten i formen.
4. Ställ in i frysen och låt stå minst 6 timmar innan servering.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Marängsviss som en härlig dessert med vintertema, serverad i skålar gjorda som hjärtan i form av choklad. Recept av: Emma...
Fortsätt läsaHemgjord glass på pinne är fantastiskt enkelt att göra själv. Genom att använda en glassform kan du skapa egna smakvariationer...
Fortsätt läsa