Recept av Simona Muntean
ca 4st chokladkakor
Lyckas Medel
Upp till 5 h
Att göra egna chokladkakor är inte alls svårt och är lika roliga att göra som att ge bort! Gör som bakprofilen Simona och gör dina egna vackert utsmyckade chokladkakor enkelt i våra 3 Part Molds!
Ingredienser:
Garnering:
Strössel & Glitter
Gör såhär:
1. Lägg Oreokakorna i en skål och häll över vispgrädden.
2. Plasta in skålen och låt stå i kylskåpet i minst 4h eller över natten.
3. Smält den vita chokladen. Fördela den i flera små skålar och tillsätt några droppar av valfri chokladfärg tills du når önskad nyans. Använd olika färger i skålarna beroende på vilka dekorationer du vill göra.
4. Fyll silikonformarna med den färgade chokladen. Låt stelna och tryck sedan ut figurerna på ett bakplåtspapper.
5. Temperera* chokladen till skalen. Gjut chokladskalen genom att fylla formarna med choklad upp till den markerade linje på formen. Lägg i den medföljande plastinsatsen och slutligen den sista formen.
6. Vispa moussen fluffigt.
7. Fyll skalen med mousse och jämna till ytan.
8. Smält choklad och häll den över moussen för att försegla chokladkakan.
9. Garnera med chokladdekorationerna, strössel och glitter. Använd fantasin!
10. Låt stelna och förvara kakorna svalt.
* Smält hälften av chokladen i mikrovågsugnen, 30 sec åt gången. Rör i och mikra igen. Chokladen ska vara helt smält, rinnande, ca 45-50 grader. Så lägger du i några bitar av den osmälta chokladen, rör om tills de smälter. Lägg ner några bitar till och rör om tills de har smält. Fortsätt tills den smälta chokladen har fått rätt antal grader. För mörk choklad 31-32 grader, ljus choklad 29-30 grader och vit choklad 28-29 grader.
Formen var väldigt lätt att jobba med och chokladkakorna bler riktigt fina!
Din epostadress kommer inte att visas.