Cirka 14 styck
Lite träning krävs
Upp till 60 Min
Recept på en mjuk hemgjord kola som dekoreras med vit choklad och torkade hallon.
Ingredienser:
Gör såhär:
1. Mixa de färska eller frysta hallonen och passera dem genom en finmaskig sil, så att du får 150 g hallonpuré. Blanda purén med grädde och smör i en kastrull och värm på svag värme tills smöret har smält.
2.Koka socker, glykos och vatten i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på ca 160 grader och precis ändrar färg. Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar, vispa mellan varven. Låt kolan koka på medelvärme till 124 grader, eller gör ett kulprov; rör om då och då.
3.Lägg bakplåtspapper i botten på en form som är ca 20*20 cm. Häll kolan i formen och låt den stelna i kylskåp ca 3 timmar. Skär sedan kolan i fina bitar.
4.Smält eller temperera chokladen och doppa halva kolan i choklad. Stryk av överflödig choklad på undersidan och lägg kolan på ett bakplåtspapper. Strösla över de torkade hallonen innan chokladen stelnar.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Bjud dina nära och kära på hemmagjorda geléhjärtan! Geléhjärtan hör Alla Hjärtans Dag till och givetvis blir de extra roliga...
Fortsätt läsaCirka 15 – 30 styck Lyckas lätt Upp till 40 Min Ingredienser 200 g blockchoklad 150 g marshmallows Dekoration: Dr...
Fortsätt läsaRecept av Valerie Edenholm Chokladklubbor i form av hjärtan, fyllda med jordgubb och vit choklad. Roliga att göra och dekorera och...
Fortsätt läsaRecept av Simona Muntean ca 4st chokladkakor Lyckas Medel Upp till 5 h Att göra egna chokladkakor är inte alls...
Fortsätt läsa