Cirka 16st
Lyckas Lätt
Upp till 40 min
Ingredienser:
Garnering:
Nonstop (M&M går också bra)
Sockerögon
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda smöret med socker och salt tills smeten precis går ihop. Var noga med att inte blanda för mycket då för mycket luft i smeten riskerar att kakorna mister sin kladdiga karaktär.
2. Tillsätt vaniljsocker och ägg och rör ihop.
3. Sikta de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt i två steg under tiden som du vispar på låg hastighet.
4. När smeten är så gott som igenomblandad kan du tillsätta chokladknapparna. Rör om försiktigt för hand med en spatula.
5. Låt degen vila i ca 30 minuter i kylskåp och dela den sedan i 16st lika stora bitar. Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (8st på varje plåt är lagom eftersom kakorna kommer att flyta ut). Tryck i några nonstop och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-14 min.
6. Kakorna kommer att ha flutit ut på plåten så använd ett glas eller något annat med rund form och återskapa den runda formen. Det är viktigt att göra detta direkt när de kommer ut ur ugnen eftersom kakorna snabbt stelnar. Tryck i sockerögon i kakorna medan de fortfarande är varma så att ögonen sitter fast ordentligt. Klart! Dina Monster Chocolate Chip Cookies är nu redo att ätas!
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Recept av: Emma Brink Rask Sega och krispiga jordnötskakor med rice krispies omslutna av choklad. Goda chokladbars som görs utan...
Fortsätt läsaOrdna ett festligt Halloween-kalas med dessa roliga Frankenstein wafers! Köp färdiga hushållswafers som du doppar i choklad och dekorerar med...
Fortsätt läsaAtt baka spindelkakor till Halloween är ett måste! Detta goda recept på spindelkakor passar perfekt att baka med barn och...
Fortsätt läsaDessa pumpa-bakelser är den perfekta höstiga läckerheten som förgyller fikabordet, och som inte minst passar till Halloween. Inuti denna bakelse...
Fortsätt läsa