Cakepops, perfekt avrundning på kaffet och som tillbehör på dessertbordet! Dessa cakepops gräddar du direkt i ugnen i en färdig form för just cakepops, så smidigt! Doppa dem sedan i smält choklad och dekorera med strössel eller annan dekoration. Så praktiskt och slutresultatet blir givetvis både gott och snyggt! De söta självhäftande rosetterna på pinnen blir givetvis pricken över i:et.
ca 18-20 st
Ingredienser:
75g mjukt smör
1 dl florsocker
2 st ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Choklad (vilken du föredrar eller olika sorter)
Strössel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt sedan äggen och vispa in dem ordentligt.
3. Sikta i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd försiktigt in de torra ingredienserna i smeten med slickepott.
4. Fyll en spritspåse och spritsa ut eller klicka ut smeten med skedar i underdelen (den utan hål) av formen, de ska vara fyllda till kanten.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
6. Låt formen och sockerkaksbollarna svalna helt innan du tar ut dem. Låt dem ligga en liten stund så de har svalnat helt.
7. Smält lite choklad och doppa pinnarna i innan du sätter i dem i bollarna.
8. Låt stå kallt en stund så att pinnarna hinner sätta sig.
9. Smält choklad och doppa bollarna. Dekorera med strössel eller annan dekoration.
Fannie har använt följande produkter
Cakepops Silikonform
Klubbpinnar Wilton 15cm
Rosetter rosa 5cm
Rosetter lila 5cm