När man spritsar bakverk och tårtor med ryska tyllar bör man använda en relativt fast smörkräm eller frosting för att de spritsade detaljerna bäst ska bibehålla sin form. Marängsmörkräm fungerar ypperligt till detta ändamål. Bakverk spritsade med marängsmörkräm bör stå framme en liten stund innan de äts.
Recept & guide av Sara Nakhaei
Ingredienser:
93 g äggvita (ca 3st medelstora)
130 g socker (ca 1,5dl)
225 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Värm äggvitorna och sockret i en skål över vattenbad och rör om hela tiden tills sockerkristallerna är upplösta och når en temperatur på 60 grader. Ställ åt sidan och vispa med en elvisp eller köksassistent tills den är vit och fluffig. Med köksassistent tar det cirka 10 minuter. Med elvisp får du räkna med den dubbla tiden.
När marängen når rumstemperatur tillsätter du smöret lite i taget och fortsätter att vispa. Vispa hela tiden tills du få en mjuk och glansig kräm och addera sedan vaniljsockret och vispa lite till. Det går också bra att färga marängsmörkrämen med pastafärg.
Andra typer av smörkrämer fungerar också till dessa tyllar, inklusive amerikansk smörkräm. Vill du inte göra en egen smörkräm går det också bra att använda vår färdiga bakmix, enchanted cream, för smörkräm. Enchanted cream blandar du enkelt med mjölk alternativt med vatten och mängden står på förpackningen. Vi rekommenderar en mindre mängd vätska till ryska tyllar eftersom smörkrämen behöver vara något fastare.
4. Täck muffinsens yta med lite smörkräm.
5. Tryck försiktigt på spritspåsen så att smörkrämen fäster på ytan och dra sedan stadigt uppåt samtidigt som du trycker på påsen. Ett litet tryck med spritspåsen ger korta blommor medans ett längre tryck på spritspåsen ger en längre blomma. 2-3 cm brukar vara en lagom längd.
6. Komplettera med löv och blad med en bladtyll. Klart!
Russian Piping Tips 12st
Spritspåsar 100st Medium
Pastafärg Rose Wilton
Pastafärg Grön FunCakes
Pastafärg Persika FunCakes
-♥-