Cakesicles: superenkla att göra med de rätta verktygen
Cakesicles påminner om en cake pop, fast i ett lite större format. En kaka på pinne, i glassform helt enkelt! Cakesicles har blivit ett populärt tillbehör på kalas, babyshower, bröllop och andra tillställningar och brukar charma festgästerna gång på gång. Även om de vid en första anblick kan verka svåra att göra så kan vi intyga att det just är vad de inte är! Med rätt verktyg är de tämligen enkla att göra och innan vi går in på den spännande delen, som självklart handlar om hur man gör dessa, så ska vi först reda ut några begrepp. Häng med!
Vad är Cakesicles
Cakesicles, även kallade popsicle cakes, popsicle cake pops, cake pops eller cake popsicles, är kakor som görs till en popsicle-form och som vanligtvis är täckt av choklad. För att göra cakesicles används en av två metoder, antingen doppnings- eller gjutningsmetoden. För doppningsmetoden formas kakmixen i själva cakesicle-formen först och doppas sedan i choklad. Med den andra metoden, å andra sidan, täcker du först själva formen med choklad och fyller sedan med kakmix för att slutligen försegla den med choklad. I den sistnämnda metoden använder du mindre choklad än den första metoden och denna metod blir i regel en mindre kladdig process. Om du inte vill vänta tills chokladen har torkat helt i formen är doppmetoden däremot värd att testas!
Hur gör man Cakesicles
Nu när du vet vad cakesicles är, är det dags att låta oss ta reda på hur man gör dem!
När du har kakan till hands (observera att du kan baka din egen men det går självklart också bra att köpa en färdig) så bryter du den till smulor med hjälp av en mixer eller för hand. Tillsätt sedan någon matskedPhiladelphia tills det att kakan blir tillräckligt formbar och kan formas till en boll.Här hittar du ett recept på Cakesicles fyllda med nutellakladdkaka
Steg 2: Förbered formen
Nästa steg är att smälta chokladen i mikron. Om du inte har en mikrovågsugn kan du använda andra metoder för att smälta choklad, så som över vattenbad eller i en elektrisk smältskål. När chokladen har smält, täcker du varje form med choklad och sätter sedan in en popsicle-pinne i varje hålighet. Se till att flytta runt den då och då. Detta hjälper till att skapa utrymme så att chokladskalet inte spricker efteråt. Ställ formarna i frysen i fem till tio minuter.
Steg 3: Fyll formen med kakmixen
Fyll varje hålrum med kaka. För pinnen halvvägs mot håligheten för att sedan packa in den med resten av kakan. För att säkerställa att kakan packas tätt kan du använda och känna med dina fingrar för att se till att inga luftrum finns. För ett bättre resultat kan du lämna ca 1,5-2,0 mm utrymme mellan kakan och toppen av formen. Detta för att ett lager av chokladen sedan ska läggas på.
Steg 4: Förbered baksidan av kakorna
Lägg en tesked av den smälta chokladen ovanpå kakan i dess hålighet, som därmed kommer bli cakesiclens baksida. Fördela chokladen jämnt. För att bli av med överflödig choklad kan du använda en smoother eller en offsetspatel. Frys sedan i fem till 10 minuter.
Steg 5: Avlägsna från formen
För att ta ut dina popsicles från formen kan du försiktigt vrida cakesiclen en efter en. Börja på toppen av varje popsicle och dra formen bakåt försiktigt.
Steg 6: Dekorera, dekorera & dekorera
När det kommer till dekorationer är alternativen oändliga. Om du inte har tillräckligt med tid, funkar det alltid att slänga på lite strössel. Vilket givetvis ger ett fantastiskt resultat! Du kan också smälta choklad eller färgad Candy Melts att dekorera med. När den har smält kan du lägga den i en spritspåse och börja dekorera beroende på dina önskemål.Här hittar du spritspåsar.
Här kommer några tips som du behöver ta hänsyn till när du dekorerar.
För dekoration som behöver fastna på chokladen, som till exempel strössel, se till att lägga på dem innan chokladen har stelnat.
Du måste vara extra försiktig när du rör vid den härdade chokladen, annars finns det risk att dina fingeravtryck kommer synas. Du kan också använda livsmedelsklassade handskar för att hålla borta dina fingeravtryck.
Här är några av de vanligaste frågorna när det kommer till cakesicles och hur man gör dem på rätt sätt.
Är det möjligt att göra popsicles utan form?
Ja, absolut! Istället för att använda en form kan du använda din hand för att forma kakan till en popsicleform. Men se bara till att packa kakan tätt. Efter att formningen är klar, sätt in en pinne och frys den i en halvtimme.
Ta ut kakorna ur frysen och doppa dem sedan i den smälta chokladen eller i Candy Melts. Dekorera kakorna beroende på stil och önskemål.
Tänk på att nyckeln till att lyckas med perfekta cakesicles är att göra dem riktigt täta. Förekomsten av luftgap kommer att göra att cakesiclen expanderar vilket kan resultera i spruckna chokladskal.
Varför faller Popsicle-pinnen ut?
Om dina pinnar fortsätter att falla ut så vet vi att kakan inte var tillräckligt tätt packad i formen. För att åtgärda detta problem måste du packa om din kakmix så tätt som möjligt. Om det fortfarande inte fungerar kan du ta bort kakmixen och sedan lägga till lite mjöl och blanda för att få den något fastare.
Hur länge håller Cakesicles?
Cakesicles håller i tre till fem dagar när de förvaras i kylen. Men när du placerar dem i frysen håller dina cakesicles i runt fyra veckor. Se till att använda lufttäta behållare vilket hjälper dig att uppnå bästa resultat.
Slutsats
Cakesicles är väldigt enkla och roliga att göra. De går egentligen att fylla med vilken kaka som helst, det är bara att tillsätta lite Philadelphia för att kakan ska bli i rätt konsistens och bli formbar. Så om du är ute efter något som både är snyggt och gott att bjuda på så se till att ge cakesicles ett försök!